Какво е домейн и хостинг

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Какво е домейн и хостинг

При изработване на сайт задължително се  нуждаете от Домейн –  Това е вашето оригинално закупено име от компанията,която предоставя хостинг и домейн имена. Ще рече – .com , . bz, . bg, пред които стои името на вашата фирма. Препоръчително е ,когато закупувате името си/домейна си за изработване на сайт,в него да се съдържа ключова дума от основното заглавие на сайта ви или от услугите ,които предлагате. Това спомага за по-доброто оптимизиране на сайта и класирането му напред в търсачките.

За да се направи изработка на сайт другото задължително нещо е хостинг- Хостингът е Вашето запазено място в интернет. Той може да бъде безплатен и платен,като безплатния хостинг може да помести значително по-малко информация и е по-подходящ за статичните сайтове.Платения хостинг позволява качване на много информация за Вашия бизнес и по-успешното му развитие .Това е по-предпочитания вариант за изработка на динамичен сайт.Това ще бъде преценявано в процес на работа и изграждане и изготвяне на сайт.

За безплатния хостинг! Това не е толкова лошо решение,ако не ви се дават пари за платен за изработка на уеб сайт.От друга страна те не са надеждни от гледна точка на поддръжката на сървърите,за което ние не носим отговорност.С други думи в някой момент той може да спре да работи и просто се изчаква да тръгне отново.През това време вие губите пари и клиенти.Това може да продължи два-три дена,нещо което не можете да си позволите,ако искате да сте конкуретно способни.При платения домейн и хостинг, винаги можете да вдигнете телефона и да потърсите сметка за това,защо не работи сайта ви, защото си плащате за качествена поддръжка.Това е решение за сериозни фирми,които са изградили името си или сериозно искат да се наложат на пазара.В крайна сметка е добре да си закупите домейн и хостинг, за да си спестите неприятности,защото не е чак толкова скъп – 60-80 лева на година.