Поддръжка на сайт

Онлайн магазин за дамски и мъжки дрехи

Поддръжка на сайт

Поддръжка на сайт e доста широко понятие и в това се включва наблюдение на сайта за правилната му работа,поправяне на открити грешки,възстановяване на сайта при пропадане,поставяне на нови статии и снимки ….Всичко това и още много други,което отнема много време и труд…

Видовете сайтове – статични и динамични. Статичните сайтове са тези,които веднъж създадени нямат нужда от много обновявания- добавяне на информация, снимки,сатии и др..с две думи нямат нужда от Поддръжка на сайт .Те се състоят в няколко страници , съдържащи най-важното за бизнеса ви. С други думи поддръжка на сайт от този вид е минимална. Обновяването  се  състои в поддръжка на страницата във Facebook, Twitter, подновяване на обявите пуснати в интернет, подновяване на информацията в сайта -телефон, адрес, снимки, статии и каквото още  е необходимо, за да бъде все пак интересен за клиентите ви. В случай,че имате сайт с малка галерия и промените са малко повече  – подмяна на снимки, текстове, промоционални продукти и пр.

Защо е необходима поддръжка на сайт?

Препоръчително е през период от време да пускате нови статии в сайта си,за да се обновява. Веднъж видян отподдръжка на сайт хората,те го запомнят и когато отново ви намерят ,те не откриват нищо ново.Така те никога няма да го посетят, защото просто няма какво да видят.

Другия вариант за поддръжка на сайт е да обновявате снимките си или да добавяте нови,за да виждат потенциалните ви клиенти,че сте актуални на пазара,че се развивате и могат да ви се доверят.

Динамичните сайтове от друга страна постоянно се обновяват,информацията в тях се изменя всеки ден или дори минута и поддръжката на сайт от тоя ранг е доста повече.Това са сайтовете за обяви,сайт за недвижими имоти,новинарски сайт,сайт продуктов каталог и други подобни.Те трябва да бъдат актуализирани постоянно,за да са в полза на клиентите ,за да не загубите доверието им. Не можете да си позволите да предлагате нещо в сайта, което в момента го няма или е на дадена цена и тя не е актуална вече, когато ви се обадят за този продукт, вие да казвате “Нямаме го в наличност в момента” или  ”Цената в сайта не е вярна”. Това ще прогони клиентите ви и няма да ви потърсят повече.